Afsluitmiddagen

Donderdag 3 mei 2018

Aart en Riet hadden hun paradijsje De Hondskolken weer helemaal voorbereid op de EFA afsluitmiddag. Er waren tien leden met hun partner, zodat 20 mensen zich schaarden om de houtvuren die er brandden. Alle meegebrachte lekkernijen werden op de grote tafels gezet; zo ontbrak het niemand aan iets. Hoogtepunt was natuurlijk de zwengelbarbeque, door Aart zelf ontworpen en uitgevoerd. Er werd gezellig bijgepraat, terwijl we konden genieten van de prachtige plek, met het gezang van heel veel vogels, vliegjes boven de vijver en bloeiende rododendrons.

Hier komen foto's of  een film van de afsluitmiddag

Afsluitmiddag 2017

Op 11 mei kwamen de EFA leden bijeen op het 'landgoed van Aart', om er hun seizoen gezellig af te sluiten.
Deze plek is nu in lentetooi, met vijvers tussen de bomen, waar veel vogels nestelen. Aart heeft zijn paradijsje zo gemaakt dat hij er zijn gasten kan ontvangen, door paadjes aan te leggen naar een plek, waar je rondom een zwengelbbq kunt zitten. En er zelfs een veldtoilet!
We boften dat we tussen koude regendagen in een heerlijk warme stralende dag hadden.
De gelegenheid werd aangegrepen om John als 'opper sitebuilder' in het zonnetje te zetten. Daarna verraste Corrie ons door een komisch gedicht voor te lezen.

Alle EFA-leden hadden iets lekkers meegenomen, zodat we gezamenlijk van een overvloedig bosdiner konden genieten. Er waren , na de koffie met oranjekoek, borrelhapjes, een fruitig voorafje, Indische kipkluifjes, hamburgers, pizza, hamlapjes,  stokbrood, een dadelkoek en overvloedig ijs toe! Een heerlijk en gezellig feestje!
Toen het begon te schemeren en iedereen z'n spullen ingepakt had, vielen de eerste druppels....

Afsluitmiddag 2016
Deze keer keren we voor onze afsluitmiddag terug naar de prachtige lokatie van de Ontspanningszaal, tegenover kasteel Staverden.
Bij prachtig weer wordt ons clublid Wim van Bentum in de bloemetjes gezet: hij is dit jaar 40 jaar lid!
Ons clublid Gerrit Rozenzaal demonstreerde trots zijn nieuwe drone.
De daarmee ter plekke gemaakte opnamen worden vervolgens met bewondering en verbazing bekeken.
'Als zo'n drone stilstaat in de lucht, is het net een statief!', zegt een van onze leden.
We maken van de gelegenheid gebruik om de opnamelokatie van onze nieuwe clubfilm ('Oprecht') te bekijken.

Afsluitmiddag 2015
Op 2 mei 2015 hebben wij als EFA het seizoen afgesloten met een gezellige dag bij de boerderij van Overeem, vlak naast kasteel Staverden.
Het weer was fantastisch, de opkomst nog beter. 24 clubleden en hun partners genoten van lekker bijpraten bij de watermolen en een stevige wandeling tijdens het klootschieten. Peacock’s bracht een uitstekend verzorgde maaltijd, zodat we, tussendoor kijkend naar onze  gezamenlijke producties  ‘De bevrijding van Ermelo’ en de ‘Halve Marathon Ermelo’ en ook nog een experiment van Gerrit Rozendaal met een nieuwe camera, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde afsluitdag.