Presentaties en Workshops

6 april 2017: Presentatie van Jako Plompen

Jako Plompen werkt als editor bij veel televisieprogramma's.
Hij hield een interessante presentatie over de ontwikkeling binnen de filmwereld, vooral op het gebied van monteren, waarbij hij steeds delen van die originele films liet zien ter onderstreping van zijn betoog. Welke soorten lassen zijn er, waar zet je een las en wat is het effect. Zo kwamen we via Lumière en Hitchcock zelfs bij 'Boer zoekt vrouw' terecht. Heel leerzaam voor ons als amateurfilmers.

Joke bedankt Jako voor de interessante avond

23 maart 2017  Workshop belichting

Alle clubleden was gevraagd de camera en het statief mee te nemen. En om nog even na te kijken hoe je je camera op witbalans  zet. Wim Noback had een workshop voorbereid over belichting, waarbij hij van een bevriende fotograaf Harro Bannink veel apparatuur mocht lenen. Na een uitleg, waarbij Wim werd geassisteerd door Joke Zandstra, kregen de clubleden opdrachten om een te interviewen persoon verschillend te belichten en daarvan shots te maken. Hierbij konden ze gebruik maken van een plaat piepschuim, allerlei kunstlicht, een daglichtlamp, een doorschijnende paraplu en een reflectie paraplu, een beautydisc, een soft box, een snoot, een kleppensetje en noem maar op.

Een leerzame avond, met dank aan Wim Noback en de fotograaf, die aan het einde van de avond even uit nieuwsgierigheid langs kwam.

Wim Noback en Gerrit Jansonius lichten Anneke Wiegers zo goed mogelijk uit

26 april 2012  Workshop met riders

Met veel fantasie improviseren we vanavond met het maken van een rider.
We maken opnames vanuit een rijdende auto, naast de chauffeur of in de achterbak.
Ook is er een soort longboard gemaakt, waar op een filmer kan plaatsnemen.
Ach, laten we het gewoon voor de lol eens proberen........

Hiernaast: een korte impressie van de workshop.