Clubprogramma

NOVAFilmclub EFA is aangesloten bij de Nederlandse Organisatie Van Audiovisuele AmateursNOVA Midden Ned.De NOVA kent regio’s. De EFA valt onder NOVA Midden NederlandNOVA NoordVia deze site vindt u onze zuster-verenigingen in regio NoordAmateurNiet direct een koepel, maar toch interessant is de site van de Stichting Amateurfilm

U bent van harte welkom op onze clubavonden.
U vindt ons in Sportcentrum Triade, Amanietlaan 9, 3852 ZX Ermelo. Iedere tweede en vierde donderdag van de maanden september tot mei.

Inloop vanaf 19:30 uur. De aanvang start om 19:45 uur.

Programma 2018 voor de zomer

11 januari       Nieuwjaarsviering met oliebollen, de EFA nieuwjaarsfilm, vertoning paraplu-estafette en Unica films

25 januari      Jaarvergadering. Na de pauze laat Wim Noback voorbeeldfilmpjes zien van beeldrijm als voorbereiding op een club project

8 februari       De resultaten van de workshop licht en geluid worden bekeken, evenals de ‘making of’ hiervan. Daarna bespreken we de voorbereiding van een nieuw clubproject.

22 februari    Gezamenlijk werken aan het nieuwe clubproject.

8 maart        Films bekijken en bespreken. Ook nog niet afgemaakte films kun je meenemen voor bespreking. Gasten zijn welkom en kunnen ook een film inbrengen.

22 maart     Ons clublid Hans Krocké gaat deze avond met ons aan de slag. Vragen kunnen van te voren bij hem worden ingeleverd.

12 april        De smalfilm- en videoclub Filmvogels uit Huizen komt op bezoek om ervaringen uit te wisselen en ons resultaten van hun filmmakerij te laten zien.

26 april        Reisfilms van leden met tips voor opnames voor de komende zomer

3 mei          Gezellige afsluitmiddag op het landgoed van Aart

Programma 2017 na de zomer

28 september    Films van leden
12 oktober         ‘Films uit de oude doos’. Neem een film mee die je een poos geleden al hebt gemaakt.  We bespreken of we dat materiaal nu anders zouden                                 gebruiken bij de montage.

26 oktober         We bekijken het eindresultaat van de paraplu-estafettefilm, waar maar liefst 10 leden een aandeel in hebben gehad. Ook laat ieder                                                   clublid zijn/haar film zien, die het resultaat is van de  buitenopnames die we van de zomer maakten in Natuurpark Lelystad.
9 november       Wim Noback houdt een presentatie over ‘geluid in de film’ en een vervolgpresentatie over ‘licht bij het filmen’.
23 november     Workshop over ‘Licht en Geluid’ als vervolg op de presentatie over licht en geluid van de vorige clubavond.

7 december   Bezoek aan  filmclub Flevolacus in Lelystad.
14 december    Clubwedstrijd. Net als de voorgaande jaren verwachten we weer veel films van onze leden, die door de NOVA jury worden beoordeeld.                                           Partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Programma 2017 voor de zomer

12 januari     Nieuwjaarswensen, oliebollen, Nieuwjaarsfilm, Unica-films
26 januari    Jaarvergadering; presentatie Filmen met de smartphone
9 februari     Filmanalyse door Joke Zandstra