2011: Logostra

Clubfilm 2011: Logostra
In 2011 produceerde de EFA de film
Logostra. De hoofdrolspelers waren acteurs van Theaterwerkplaats Harderwijk. Martijn Kostense en Henk Epskamp speelden de broers Aalt en Eibert, Doris Goosen hun moeder en Janneke Eerens de 'witte juffer'. De film is gebaseerd op een oude Veluwse sage. Wij mochten filmen in en om de prachtige boerderij van Peetje in Speuld. Ook de 'dansende bomen' van het Sprielderbos waren een prachtige locatie, beide gevonden door Aart Bouwers.
Zie hiernaast  Logostra , duur 16 minuten.

Op het Regiofestival van NOVA Midden Nederland op 17 maart 2012 werd onze clubfilm Logostra verkozen tot de BESTE SPEELFILM èn tot de BESTE GROEPSFILM.
Wij danken de spelers van Theaterwerkplaats Harderwijk voor hun belangrijke bijdrage aan het succes van Logostra. Op de foto hiernaast de EFA-leden met de prijzen die ze op 17 maart 2012 hebben gewonnen. Van links naar rechts: Aart Bouwers, onder wiens voorzitterschap deze prijswinnende film
Logostra tot stand kwam; Joke Zandstra met de prijs voor haar film Kuren en Wim Noback met zijn bokaal voor Echo van de Johannesbrieven.

Ook van de film Logostra werd de Making of gemaakt.
Maar liefst drie cameramensen legden het wordingsproces van Logostra vast: John Smal, Iris van der Veen en Anton van der Cingel. Van dit materiaal monteerde John Smal de 'Making of', die hiernaast te zien is. Hij duurt 21 minuten.
We zien hierin o.a. de regisseur Wim Noback aan het werk en de cameramensen Ben Carmiggelt en Aart Bouwers.