Afsluitmiddagen

Afsluitmiddag 26 juni 2021

We hebben elkaar bijna anderhalf jaar niet getroffen wegens corona, dus deze Afsluitmiddag is eigenlijk een reünie. Bij prachtig weer hebben we afgesproken op de Hondskolken, het prachtige landgoed van Aart. We zijn er allemaal, met partner, voor zover mogelijk. Elly en Corrie zijn als gasten uitgenodigd omdat hun mannen, onze clubgenoten Anton en Kees, niet meer onder ons zijn. Voorzitter Aart heet iedereen welkom, waarna in een korte algemene ledenvergadering de voorgestelde statutenwijzigingen die nodig zijn voor de WBTR met alle stemmen worden  aangenomen. Iedereen heeft weer wat lekkers meegenomen, zodat we gezellig bijpratend genieten van koffie met appeltaart, borrelhapjes, een voorafje met kip en vruchten, stokbrood met eiersalade,  hamburgers op de zwengelbarbecue en heel veel ijs. Er zijn zelfs mannen die nog een afzakkertje nemen. Fokke legt alles vast met foto's waarop af te lezen is dat we allemaal genieten van dit weerzien. Het is dan ook later dan eerdere keren dat we allemaal weer naar huis gaan.

 

Afsluitmiddag 9 mei 2019

De weersverwachting was niet al te best: koud en nat. Gelukkig wist Aart een plekje in Speuld waar we droog konden zitten. En wat voor een plek! In een ronde houten schuur met middenin het vuur, waarboven ook hier een zwengel-barbecue . Rondom konden we zitten. Alle 17 aanwezigen hadden weer de lekkerste dingen meegenomen. Na de koffie en de appeltaart nam Aart zijn gasten eerst mee op een wandeling door het prachtige natuurgebied. Ook werden de wilde zwijnen bezocht die we al eens gezien hadden in de film 'Heimwee' van Ben. Daarna gingen de lekkere hapjes rond, knisperde het vlees op de barbecue, gingen de pizzapunten rond en was er tenslotte ijs. Later dan anders omdat het hier zo behaaglijk warm bleef dachten we aan huiswaarts keren. Aart bedankte de eigenares met een mooie bos bloemen voor dat we hier mochten vertoeven. Een zeer geslaagde EFA afsluiting.

 

Donderdag 3 mei 2018

Aart en Riet hadden hun paradijsje De Hondskolken weer helemaal voorbereid op de EFA afsluitmiddag. Er waren tien leden met hun partner, zodat 20 mensen zich schaarden om de houtvuren die er brandden. Alle meegebrachte lekkernijen werden op de grote tafels gezet; zo ontbrak het niemand aan iets. Hoogtepunt was natuurlijk de zwengelbarbeque, door Aart zelf ontworpen en uitgevoerd. Er werd gezellig bijgepraat, terwijl we konden genieten van de prachtige plek, met het gezang van heel veel vogels, vliegjes boven de vijver en bloeiende rododendrons.

Afsluitmiddag 2017

Op 11 mei kwamen de EFA leden bijeen op het 'landgoed van Aart', om er hun seizoen gezellig af te sluiten.
Deze plek is nu in lentetooi, met vijvers tussen de bomen, waar veel vogels nestelen. Aart heeft zijn paradijsje zo gemaakt dat hij er zijn gasten kan ontvangen, door paadjes aan te leggen naar een plek, waar je rondom een zwengelbbq kunt zitten. En er zelfs een veldtoilet!
We boften dat we tussen koude regendagen in een heerlijk warme stralende dag hadden.
De gelegenheid werd aangegrepen om John als 'opper sitebuilder' in het zonnetje te zetten. Daarna verraste Corrie ons door een komisch gedicht voor te lezen.

Alle EFA-leden hadden iets lekkers meegenomen, zodat we gezamenlijk van een overvloedig bosdiner konden genieten. Er waren , na de koffie met oranjekoek, borrelhapjes, een fruitig voorafje, Indische kipkluifjes, hamburgers, pizza, hamlapjes,  stokbrood, een dadelkoek en overvloedig ijs toe! Een heerlijk en gezellig feestje!
Toen het begon te schemeren en iedereen z'n spullen ingepakt had, vielen de eerste druppels....

 

Afsluitmiddag 2016
Deze keer keren we voor onze afsluitmiddag terug naar de prachtige lokatie van de Ontspanningszaal, tegenover kasteel Staverden.
Bij prachtig weer wordt ons clublid Wim van Bentum in de bloemetjes gezet: hij is dit jaar 40 jaar lid!
Ons clublid Gerrit Rozenzaal demonstreerde trots zijn nieuwe drone.
De daarmee ter plekke gemaakte opnamen worden vervolgens met bewondering en verbazing bekeken.
'Als zo'n drone stilstaat in de lucht, is het net een statief!', zegt een van onze leden.
We maken van de gelegenheid gebruik om de opnamelokatie van onze nieuwe clubfilm ('Oprecht') te bekijken.

Afsluitmiddag 2015
Op 2 mei 2015 hebben wij als EFA het seizoen afgesloten met een gezellige dag bij de boerderij van Overeem, vlak naast kasteel Staverden.
Het weer was fantastisch, de opkomst nog beter. 24 clubleden en hun partners genoten van lekker bijpraten bij de watermolen en een stevige wandeling tijdens het klootschieten. Peacock’s bracht een uitstekend verzorgde maaltijd, zodat we, tussendoor kijkend naar onze  gezamenlijke producties  ‘De bevrijding van Ermelo’ en de ‘Halve Marathon Ermelo’ en ook nog een experiment van Gerrit Rozendaal met een nieuwe camera, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde afsluitdag.