EFA actueel

Donderdagavond 12 januari houden we onze eerste clubavond in het nieuwe jaar 2023 traditiegetrouw met de ledenvergadering. Iedereen heeft daarvoor de benodigde papieren toegestuurd gekregen. De clubavond bestaat verder uit het vertonen van een natuurfilm door Jan van den Bos, waarna hij daarover het een en ander zal toelichten en vertellen. Daarna gaan we kijken naar de filmpjes, die we als clubleden allemaal hebben gemaakt met behulp van de gemaakte herfstshots van iedereen. Als er nog tijd is daarna gaan we kijken naar de speelfilm ‘Logostra’, die we met z’n allen als clubfilm hebben gemaakt in 2011.

Donderdag 8 december, de eerstvolgende clubavond, houden we traditiegetrouw onze clubwedstrijd. Hierbij zijn partners, familieleden, vrienden en bekenden weer van harte welkom. Er zijn 4 films die aan de wedstrijd deelnemen. “Stad met een verleden” gemaakt door Ben Carmiggelt zal bijna 20 minuten duren. Dan is er de film “Volgende halte” van Wim Noback te zien, die 7 minuten duurt. Ons nieuwe lid Jan van de Bossche laat zijn film “De Ermelose heide” met de wedstrijd meedoen. Deze film duurt 11 minuten. Joke Zandstra sluit af met haar film “De kleine nuraghe”, die bijna 17 en een halve minuut in beslag neemt. De volgorde waarin de films worden getoond kan afwijken van wat hier boven staat. Dat belooft weer een gezellige avond te worden, met mooie films.

Komende donderdag 24 november staat in het teken van monteren. De afgelopen 2 weken hebben alle clubleden herfstshots gemaakt. Een stuk of 5 à 6, samen niet langer dan een minuut durend. Die zitten inmiddels bij Wijnand in de laptop, zodat we daarmee op de clubavond samen kunnen gaan monteren. Een experiment, waarbij we allemaal weer wat kunnen opsteken van elkaars manier van monteren. Ik ben heel benieuwd welke verhalen allemaal bedacht gaan worden….

Donderdag 10 november is de volgende clubavond. Op deze avond gaat Ben Carmiggelt uitgebreid in op het jureren van onze films. Ben heeft dit voorjaar een driedaagse cursus jureren gevolgd, die gegeven werd door Rob van Maanen en Hay Joosten. Hij heeft er zelf veel profijt van bij het maken van zijn films en is daar erg enthousiast over. Dat wat hij heeft opgestoken wil hij graag met ons delen, zodat elk clublid mogelijkheden ziet om zijn volgende film te verbeteren.

Donderdag 27 oktober is het weer EFA avond. We gaan het hebben over de invulling van de avond op 24 november a.s., waar iedereen intussen over heeft nagedacht. Iedereen wordt verzocht om zijn ‘Wie ben ik’ filmpjes paraat te hebben, zodat we die samen kunnen bekijken en bespreken. Wie nog niet vertoonde (vakantie)films op stock heeft liggen, kan die donderdag ook laten zien. Zo maken we er weer een gezellige avond van!

Donderdag 12 mei is onze de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Het is dus onze afsluitmiddag, die we gewoontegetrouw houden op de Hondskolken, het paradijsje van Aart. We worden er om 16.00 uur verwacht en alle clubleden weten wat ze mee gaan nemen naar deze gezellige middag bij Speuld. Behalve de afgesproken dingen neemt iedereen zijn eigen drankjes en een tuinstoel mee. De weersverwachtingen zijn goed, ons enthousiasme is groot dus het wordt weer een geweldig samenzijn.

Tot donderdag allemaal!!

Zaterdag 2 april is de derde en laatste trainingsdag voor juryleden afgesloten. Het nieuwe team voor Regio Midden Nederland bestaat uit 15 leden. ( Drie staan niet op de foto) De training van de docenten Hay Joosten (2e links) en Rob van Maanen (7e staand van links) is met groot enthousiasme ontvangen door de cursisten. Vanuit EFA hebben Ben Carmiggelt en Joke Zandstra deelgenomen.