EFA actueel

De eerste clubavond na lange tijd staat gepland op donderdag 23 september 2021.

Iedereen is dan weer van harte welkom in de Triade om 19.45 uur.

Vakantieopdracht, mee te nemen op deze eerste clubavond:

Maak vanaf een bijzonder punt een pan van 360 graden. Dus een shot waarbij je, met de camera op je statief, de camera horizontaal een slag in de rondte laat maken. Dit shot mag maximaal 1 minuut duren. Veel succes!!

Festival voor Jonge Filmers

Op 27 november 2021 vindt het 12de NOVA Jonge Filmers Festival plaats.

Filmen heeft de belangstelling van jongeren. Jonge filmers maken zelfstandig of in een team documentaires, muziekclips en speelfilms. Zelfs 8e-groepers werken al met veel plezier mee aan speelfilms. De kwaliteit wordt steeds hoger.

Opvallend zijn de thema’s van jonge filmers: social media, de relatie tot ouders en vrienden, verlies van een dierbare. Ook is er inspiratie uit de wereld van games.

Jonge filmers krijgen hun rode loper en witte doek op het 12de NOVA Jonge Filmers Festival.

Deze wordt gehouden in Theater FIGI in Zeist, op zaterdag 27 november.

De inzending staat open voor jongeren van 12 tot en met 25 jaar.

Veel films komen van scholen, enkele van filmclubs met jonge deelnemers, zoals de Jong Film Studio van de Beiler Video Club en natuurlijk van enthousiaste jonge filmers in Nederland en België.

Alle films krijgen aandacht van een deskundige jury. Er wordt in diverse leeftijdsklassen gejureerd en er zijn prijzen voor camerawerk, geluidslaag, de meest creatieve film, beste acteur en actrice en de beste film van het festival. De bezoekers bepalen de publieksprijs. De winnaar mag in 2022 meedoen met het landelijke NOVA festival.

Dus ons advies aan alle enthousiaste jonge filmers is: “Pak je camera en ga aan de slag”.

Het thema is vrij, de film mag niet langer duren dan 30 minuten en moet voor 15 september binnen zijn.

Het Jonge Filmers Festival valt onder NOVA, de landelijke organisatie van niet-commerciële filmers. Het festival is een onderdeel van het NOVA Filmfestival dat dit jaar in Theater FIGI in Zeist wordt gehouden.

De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Reglement en inschrijfformulier staan op: www.novajongefilmers.nl

informatie bij de coördinatoren:

Evert Hasselaar 0621971139

Bianca van Gelderen 0621456523