EFA actueel

EFA is op zomerreces tot eind september.

Donderdag 9 maart is het weer clubavond. Voor de invulling hiervan hebben Gerrit Rozendaal, Wijnand Hoogerbrugge en Joke Zandstra de handen ineen geslagen om de avond te verzorgen. Het onderwerp is Mask. Zij zullen laten zien wat je met dit effect zoal allemaal kunt en hoe je dat dan doet. Daartoe zijn alle clubleden vooraf uitgenodigd om, ieder op zijn eigen montageprogramma, te bekijken waar Mask te vinden is en wat daar allemaal op staat. Gerrit, Wijnand en Joke hebben zelf enkele nuttige toepassingen uitgeprobeerd, die ze zullen laten zien. Dat belooft weer een boeiende avond te worden.

Donderdag 23 februari 2023 hebben we weer clubavond. We gaan eerst bespreken of we wel of niet gezamenlijk een clubfilm gaan maken. Daarna gaan we films kijken, clubfilms die we eerder samen hebben gemaakt ter inspiratie voor het eerste deel van de avond,, wel of niet afgewisseld met films, die we nog niet hebben gezien, van leden. Aan alle leden dus de oproep om nog niet op de club vertoonde films mee te nemen. Het wordt ongetwijfeld weer een gezellige en leerzame avond.

Donderdagavond 9 februari 2023 staat in het teken van kleurcorrectie. Jan van den Bos gaat ons wegwijs maken in de wereld van de LUT’s, plug-ins, waarmee je je filmmateriaal kan verfraaien door de kleuren te intensiveren of anderszins te beïnvloeden. Zelf heeft Jan daar veel ervaring mee, dus we kunnen heel wat van hem leren. Vervolgens laat hij natuurfilms zien, waarin de LUT is toegepast. Het belooft een zeer leerzame avond te worden.

Donderdagavond 26 januari 2023 gaan we opnames maken voor een film die bedoeld is voor de Interclubontmoeting. Iedereen heeft het script toegestuurd gekregen van Wim Noback, waarop te zien is welke tekst door welke persoon uitgesproken en opgenomen zal worden. Uitgangspunt is de film “De lichtknop”, ooit door Wim Noback gemaakt. Iedereen zijn zondagse kleren dus aan. We gaan, onder leiding van Wim als regisseur, om beurten voor cameraman/vrouw en geluidsman/vrouw spelen. Een anders dan andere avond, die vast heel leuk gaat worden.

Donderdagavond 12 januari houden we onze eerste clubavond in het nieuwe jaar 2023 traditiegetrouw met de ledenvergadering. Iedereen heeft daarvoor de benodigde papieren toegestuurd gekregen. De clubavond bestaat verder uit het vertonen van een natuurfilm door Jan van den Bos, waarna hij daarover het een en ander zal toelichten en vertellen. Daarna gaan we kijken naar de filmpjes, die we als clubleden allemaal hebben gemaakt met behulp van de gemaakte herfstshots van iedereen. Als er nog tijd is daarna gaan we kijken naar de speelfilm ‘Logostra’, die we met z’n allen als clubfilm hebben gemaakt in 2011.

Donderdag 8 december, de eerstvolgende clubavond, houden we traditiegetrouw onze clubwedstrijd. Hierbij zijn partners, familieleden, vrienden en bekenden weer van harte welkom. Er zijn 4 films die aan de wedstrijd deelnemen. “Stad met een verleden” gemaakt door Ben Carmiggelt zal bijna 20 minuten duren. Dan is er de film “Volgende halte” van Wim Noback te zien, die 7 minuten duurt. Ons nieuwe lid Jan van de Bossche laat zijn film “De Ermelose heide” met de wedstrijd meedoen. Deze film duurt 11 minuten. Joke Zandstra sluit af met haar film “De kleine nuraghe”, die bijna 17 en een halve minuut in beslag neemt. De volgorde waarin de films worden getoond kan afwijken van wat hier boven staat. Dat belooft weer een gezellige avond te worden, met mooie films.

Komende donderdag 24 november staat in het teken van monteren. De afgelopen 2 weken hebben alle clubleden herfstshots gemaakt. Een stuk of 5 à 6, samen niet langer dan een minuut durend. Die zitten inmiddels bij Wijnand in de laptop, zodat we daarmee op de clubavond samen kunnen gaan monteren. Een experiment, waarbij we allemaal weer wat kunnen opsteken van elkaars manier van monteren. Ik ben heel benieuwd welke verhalen allemaal bedacht gaan worden….

Donderdag 10 november is de volgende clubavond. Op deze avond gaat Ben Carmiggelt uitgebreid in op het jureren van onze films. Ben heeft dit voorjaar een driedaagse cursus jureren gevolgd, die gegeven werd door Rob van Maanen en Hay Joosten. Hij heeft er zelf veel profijt van bij het maken van zijn films en is daar erg enthousiast over. Dat wat hij heeft opgestoken wil hij graag met ons delen, zodat elk clublid mogelijkheden ziet om zijn volgende film te verbeteren.

Donderdag 27 oktober is het weer EFA avond. We gaan het hebben over de invulling van de avond op 24 november a.s., waar iedereen intussen over heeft nagedacht. Iedereen wordt verzocht om zijn ‘Wie ben ik’ filmpjes paraat te hebben, zodat we die samen kunnen bekijken en bespreken. Wie nog niet vertoonde (vakantie)films op stock heeft liggen, kan die donderdag ook laten zien. Zo maken we er weer een gezellige avond van!

Donderdag 12 mei is onze de laatste bijeenkomst voor de zomervakantie. Het is dus onze afsluitmiddag, die we gewoontegetrouw houden op de Hondskolken, het paradijsje van Aart. We worden er om 16.00 uur verwacht en alle clubleden weten wat ze mee gaan nemen naar deze gezellige middag bij Speuld. Behalve de afgesproken dingen neemt iedereen zijn eigen drankjes en een tuinstoel mee. De weersverwachtingen zijn goed, ons enthousiasme is groot dus het wordt weer een geweldig samenzijn.

Tot donderdag allemaal!!

Zaterdag 2 april is de derde en laatste trainingsdag voor juryleden afgesloten. Het nieuwe team voor Regio Midden Nederland bestaat uit 15 leden. ( Drie staan niet op de foto) De training van de docenten Hay Joosten (2e links) en Rob van Maanen (7e staand van links) is met groot enthousiasme ontvangen door de cursisten. Vanuit EFA hebben Ben Carmiggelt en Joke Zandstra deelgenomen.