Lopende projecten

December 2022: Nadat we op de vorige clubavond een poging hebben gedaan om samen te monteren, hebben we intussen allemaal alle 62 herfstshots toegestuurd gekregen, die door alle leden afzonderlijk zijn gemaakt. Opdracht voor alle clubleden: Maak van het toegestuurde materiaal een samenhangend filmpje, niet langer dan 3 minuten. In het volgende jaar zal een tijdstip gekozen worden om de resultaten hiervan met zijn allen te bekijken.

Maak 5 herfstshots en stuur ze op.

Voor de clubavond van 24 november a.s. is het de bedoeling dat alle clubleden minimaal 5 shots met een gezamenlijke lengte van maximaal 1 minuut naar de secretaris hebben gestuurd. De shots hebben "Herfst" als onderwerp. Iedereen is vrij in de invulling van de shots. Wie dat liever heeft, kan gebruik maken van de toegestuurde suggesties. We gaan op de 24ste november van de ingezonden clips een filmpje samen monteren.

Er lopen momenteel projekten vanuit Nova MN, waar leden van onze club aan deel nemen. Zo volgen Ben Carmiggelt en Wim Noback een digitale filmtraining, onder leiding van Henk van de Meeberg. Ben en Wim zijn Stap 2 aan het afsluiten en gaan verder met Stap 3.

Ook is er een jurytraining, gegeven door landelijk bekende filmers als Hay Joosten en Rob van Manen. Er nemen momenteel 15 clubleden uit de hele Regio aan deel. Van onze club zijn dat Ben Carmiggelt en Joke Zandstra.

 

 

Project over je eigen leven in beeld
In de tijd dat we elkaar als filmclub niet konden ontmoeten wegens corona, is er toch door de club digitaal doorgewerkt. Zo is een groep, bestaande uit Wijnand, Ben, Wim, Hanna en Joke,  maandenlang bezig  geweest met een project, dat ze "Wie ben ik?"  noemt. Het project bestaat uit verschillende afleveringen, waaraan ieder voor zich met zijn eigen bestaande materiaal zoals foto's en (oude) filmpjes of nog te schieten shots aan werkt. Die afleveringen zijn: je kinderjaren, je tienertijd, je opleiding en werk, je gezinsomstandigheden, je hobby's en tenslotte je pensioentijd.  

Nu we weer onze clubavonden kunnen houden, worden de resultaten van dit project stukje bij beetje op onze clubavonden vertoond en besproken. Zodat iedereen ze ziet en zodat iedereen er wat van opsteekt om er in zijn eigen film z'n voordeel mee te doen.