Presentaties en Workshops

21 november 2019 Greenscreenopnames maken

Na een voorbereidende avond een paar weken geleden gingen we nu onze kennis in de praktijk brengen. Iedereen had zijn camera en statief mee, een achtergrondshot op zijn camerakaartje staan en een tekst voorbereid die zelf uitgesproken werd met behulp van een geïmproviseerde autocue. De greenscreen opnames en achtergrondshots die op eigen camera waren gemaakt, gingen bij Wijnand in de meegenomen laptop, zodat er alvast een begin kon worden gemaakt met de montage. Op toerbeurt werden de opnames gemaakt, de tekst vastgehouden en de tekst voor het groene doek uitgesproken. Een leuke avond, waarbij hard werd gewerkt en gelachen. 

11 oktober 2018: Workshop Filmen bij kaarslicht

Daar staat ineens onze penningmeester voor ons, in pyjama, met slaapmuts op en een kaars  in de hand! Wim Noback heeft deze outfit nodig voor een klein stukje theater, dat hij zal uitvoeren met Gerrit Rozendaal. Wim is de hotelgast, die maar niet in slaap kan vallen en Gerrit de eigenaar van Hotel De Aardappeleters; een prachtig scenario door Wim bedacht. De sketch vindt plaats in donker, bij kaarslicht en de clubleden moeten dit sfeervol filmen, zo dat de flakkerende kaars en dat wat die belicht in beeld is en de rest is zwart. Dat dat nog niet zo simpel is, al is het maar het met de hand moeten bedienen van je camera, blijkt al snel. Maar daar is de workshop dan ook precies voor bedoeld: Probeer maar uit, zoek de juiste camera instelling. Na de pauze hebben we de gefilmde resultaten bekeken en besproken. Een zeer leerzame avond, waarvoor we Wim van harte bedanken.

6 april 2017: Presentatie van Jako Plompen

Jako Plompen werkt als editor bij veel televisieprogramma's. 
Hij hield een interessante presentatie over de ontwikkeling binnen de filmwereld, vooral op het gebied van monteren, waarbij hij steeds delen van die originele films liet zien ter onderstreping van zijn betoog. Welke soorten lassen zijn er, waar zet je een las en wat is het effect. Zo kwamen we via Lumière en Hitchcock zelfs bij 'Boer zoekt vrouw' terecht. Heel leerzaam voor ons als amateurfilmers.

Joke bedankt Jako voor de interessante avond

23 maart 2017  Workshop belichting

Alle clubleden was gevraagd de camera en het statief mee te nemen. En om nog even na te kijken hoe je je camera op witbalans  zet. Wim Noback had een workshop voorbereid over belichting, waarbij hij van een bevriende fotograaf Harro Bannink veel apparatuur mocht lenen. Na een uitleg, waarbij Wim werd geassisteerd door Joke Zandstra, kregen de clubleden opdrachten om een te interviewen persoon verschillend te belichten en daarvan shots te maken. Hierbij konden ze gebruik maken van een plaat piepschuim, allerlei kunstlicht, een daglichtlamp, een doorschijnende paraplu en een reflectie paraplu, een beautydisc, een soft box, een snoot, een kleppensetje en noem maar op.

Een leerzame avond, met dank aan Wim Noback en de fotograaf, die aan het einde van de avond even uit nieuwsgierigheid langs kwam.

Wim Noback en Gerrit Jansonius lichten Anneke Wiegers zo goed mogelijk uit